Ruimte

De Meteorenshow Quadrantids 2020 zal vol vuurballen zijn: hier is alles wat u moet weten om het te zien

De Meteorenshow Quadrantids 2020 zal vol vuurballen zijn: hier is alles wat u moet weten om het te zien


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

De meteoorshow van Quadrantids is een van de drie grote meteoorshows samen met de Perseïden en de Geminiden. Helaas is het niet zo bekend als deze twee andere shows om één belangrijke reden: het is zo erg koud.

GERELATEERD: 11 VAN DE MEEST SPECTACULAIRE FANFOTO'S VAN DE PERSEID METEOR-DOUCHE 2018

De top

De Quadrantiden bereiken hun hoogtepunt op 3/4 januari 2020 en geven ongeveer 120 vallende sterren per uur. En hoewel dat nogal een show is om een ​​glimp op te vangen, is het die maand te ijskoud voor mensen om naar buiten te gaan en te wachten op de meteoorshow.

In plaats daarvan moeten ze een grote jas dragen en snel een glimp opvangen. Gelukkig is een snelle blik misschien alles wat je nodig hebt voor de Quadrantiden. De Quadrantiden worden beschouwd als de meest intense meteorenregen van het jaar.

Ze hebben een beek die dicht maar smal is, dus hun piek is slechts zes uur. Alleen al het vangen van die piek is al een ervaring die je verbijsterd achterlaat.

Dit is echter lastig omdat het betekent dat je de Kwadrantiden precies op het juiste moment moet vangen. Die tijd is 8:20 UTC op 4 januari 2020, 03:20 EST, 00:20 PST en 08:20 GMT.

Zoek buiten naar de rode reuzenster Arcturus. Daar zie je waarschijnlijk de meeste vallende sterren, hoewel ze eigenlijk overal aan de nachtelijke hemel te zien zijn. U moet echter niet naar het zuiden gericht zijn.

Vuurballen

Hoewel de Quadrantiden zwak zijn in allesbehalve erg donkere luchten, hebben ze wel enorme vuurballen. Alleen al het zien van een van deze is de moeite waard!

Er is echter één obstakel waar fans van de Quadrantids mee te maken zullen krijgen en dat is bewolkt weer. Een storm zal naar verwachting regen veroorzaken over gebieden van New England tot de Appalachen, de Ohio Valley en het lagere gebied van de Grote Meren en zal deze week eindigen, zeiAccuWeather Senior Meteoroloog Alex Sosnowski.

Maar laat dat je niet wanhopen. Kleed je lekker warm aan en neem een ​​paraplu mee en kijk naar de lucht voor die gelukkige vuurbal!


Bekijk de video: 2021 म Asteroid कर सकत ह पथव पर हमल. Asteroid hitting the earth live 2021 nasa (December 2022).