Architectuur

Ontwerpers van een klein appartement in Duitsland maken optimaal gebruik van de ruimte

Ontwerpers van een klein appartement in Duitsland maken optimaal gebruik van de ruimte

Ze zeggen dat grootte er toe doet, maar als het om onroerend goed gaat, moet je het beste halen uit wat je hebt. In dit geval moesten de architecten en ontwerpers van een appartement in Duitsland, Spamroom + johnpaulcoss, het maximale halen uit de 21 vierkante meter die ze hadden en dat deden ze door goed gebruik te maken van de hoeveelheid verticale ruimte in het pand, samen met het toevoegen van een multifunctionele centrale eenheid. in dit geval de architecten en ontwerpers van een appartement in Duitsland,

[Afbeeldingsbron: Spamroom]

Het kleine appartement is gelegen in Moabit in Berlijn en dateert uit het begin van de 20e eeuw. Het appartement had oorspronkelijk twee extreem kleine kamers en de bewoners moesten een buitentoilet delen. De vorige ontwerpers hadden een van de kamers omgebouwd tot een eigen badkamer, maar hierdoor was het appartement uit balans wat betreft de hoeveelheid slaap-, kook- en wasruimte.

[Afbeeldingsbron: Spamroom]

De nieuwe ontwerpers kozen ervoor om de ruimte zoveel mogelijk te openen en namen alle binnenmuren samen met de oppervlaktelagen weg en bleven achter met een leeg canvas. Ze begonnen toen een woon- en slaapruimte te ontwerpen die comfortabel was, samen met een kleine badkamer, een keuken en veel opslagruimtes.

[Afbeeldingsbron: Spamroom]

Het middelpunt van het appartement is de centrale eenheid die het appartement in de lengte splitst. Aan de ene kant bevindt zich de keuken met grote ramen die veel licht binnenlaten. Er zijn veel bovenliggende kasten voor opslag, terwijl de apparaten compact zijn ontworpen.

[Afbeeldingsbron: Spamroom]

Aan de andere kant van de unit bevindt zich de gangingang naar het appartement die ook toegang biedt tot het interne gedeelte van de unit. Hierbinnen is er een badkamer van 2 vierkante meter. Hier wordt ruimte bespaard door middel van een schuifdeur, terwijl alle armaturen zo compact mogelijk zijn opgesteld.

[Afbeeldingsbron: Spamroom]

Het appartement heeft veel verticale hoogte en hiervan wordt gebruik gemaakt omdat de ontwerpers de hoogte van de centrale units tot een minimum hebben beperkt, waardoor ze er een tussenverdieping boven kunnen bouwen dankzij een stalen constructie die gedeeltelijk vrijdragend is. Hierin zit de slaapkamer met verhoogde lip die ruimte biedt aan boeken en een laptop.

[Afbeeldingsbron: Spamroom]

Er leidt een stalen trap naar de entresolvloer en om deze niet hinderlijk te maken is deze bevestigd via een smal verhoogd profiel. De stalen trap wordt gebruikt voor opslag overdag en geeft toegang tot een andere opslagruimte door middel van een neerklapbare kledingkast.

[Afbeeldingsbron: Spamroom]

Dankzij de indeling is er op de benedenverdieping veel ruimte en is hier op veel verschillende manieren gebruik van gemaakt. Er is een werkgebied dankzij de verlengde vensterbank en het verplaatsen van meubels door de ruimte is eenvoudig. De klanten van het appartement vroegen om enkele ontwerpen uit de oorspronkelijke periode en er zijn Jugendstil-tegels gebruikt samen met Craquele-tegels die lokaal werden geborgen.

[Afbeeldingsbron: Spamroom]

De vloerdelen zijn gerestaureerd en er is geborgen hout gebruikt om enkele planken te vervangen. Het kleine appartement is in maart voltooid en de ontwerpers hebben een nieuw plafond toegevoegd dat is geïsoleerd.

[Afbeeldingsbron: Spamroom]


Bekijk de video: Couple Builds Own Tiny House on Wheels in 4 Months for $22, hOMe FULL TOUR (Augustus 2021).