Architectuur

Australische woning binnenstebuiten uitbreiding vervaagt de buitenkant en de binnenkant

Australische woning binnenstebuiten uitbreiding vervaagt de buitenkant en de binnenkant

Andrew Maynard Architects kreeg een uitdagende taak toen een gezin in Australië een uitbreiding op hun huis wilde bouwen. Het team kwam ertegenaan en ontwierp een binnenstebuiten verlenging die zeer ongebruikelijk was, een die de fijne lijn tussen binnen en buiten vervaagde.

[Afbeeldingsbron: Andrew Maynard Architects]

De uitbreiding is in verschillende delen ontworpen en de eerste was naast het hoofdgedeelte van het huis, dat ruimte biedt aan de woonkamer, keuken en een eethoek. Dit deel van de uitbouw kreeg beschutting door middel van schuifdeuren die bij mooi weer open kunnen. De rest van de extensie kan ronduit raar worden genoemd; het heeft echter een ontwerp dat heel logisch is.

[Afbeeldingsbron: Andrew Maynard Architects]

De huiseigenaren hadden ook gevraagd om een ​​muziekstudio en opslagruimte aan het uiteinde van de tuin en in plaats van een apart gebouw te bouwen, verlengden de architecten de uitbreiding via een onbekleed gedeelte, waardoor een verbinding tussen de studio en de keuken ontstond. Tegelijkertijd gaf het de bewoners een tussenruimte die semi-buiten was. De ontwerpers besloten toen om een ​​beetje plezier te hebben door een badkuip in de ruimte te installeren.

[Afbeeldingsbron: Andrew Maynard Architects]

Toen hij sprak over het ongebruikelijke ontwerp van het gebouw, zei Andrew Maynard Architects: "Bouwplaatsen zijn fascinerend en vaak erg mooi. Als we door de straat dwalen en een anoniem huis in aanbouw tegenkomen, worden we allemaal enthousiast van de mogelijkheden. We stellen ons allemaal voor hoe het voltooide gebouw eruit zou kunnen zien. De site biedt zoveel belofte als er niets meer is dan een houten of stalen frame. Het is een klimrek, een relikwie en een skelet vol spel en fantasie. Vaak is het wanneer een gebouw op zijn mooist is."

[Afbeeldingsbron: Andrew Maynard Architects]

De ongebruikelijke buiten-binnenruimte kreeg de ongebruikelijke naam Cut Paw Paw en heeft ook een aantal groene referenties. Waar mogelijk hebben de architecten gebruik gemaakt van hoogwaardige isolatie, terwijl regenwater goed wordt benut doordat het wordt opgevangen in een tank en gebruikt voor toiletspoeling, het besproeien van de tuin en het gebruik in de wasmachine. De ramen en de opening van de uitbreiding zijn ook ontworpen met het oog op het optimaliseren van passieve koeling en er is een vijver dichtbij de uitbreiding geplaatst om te helpen bij het koelen van de directe omgeving in de buurt.

[Afbeeldingsbron: Andrew Maynard Architects]


Bekijk de video: Refokerk Woudsend BinnensteBuiten (Augustus 2021).