Architectuur

Groen huis in Melbourne is klein van buiten maar groot van binnen

Groen huis in Melbourne is klein van buiten maar groot van binnen

Er is een kleine groene woning ontworpen en gebouwd op een kleine site die meet 9 meter bij 12 meter die is weggestopt door buren. Het huis aan Beach Avenue in Melbourne, Australië, was een uitdaging voor de studio's van Schulberg Demkiw, de architecten erachter. Ze moesten het meeste uit de binnenruimte van het huis halen en ervoor zorgen dat ze het meeste haalden uit het natuurlijke licht dat beschikbaar was, terwijl ze er tegelijkertijd voor zorgden dat het privé en ruim was.

[Afbeeldingsbron: Edoardo Campanale voor Gizmag]

Ze gaven toe dat het ontwerpen van een project van die omvang en met beperkte toegang een uitdaging voor hen was. Ze moesten ter plaatse beton gebruiken en de verschillende zones van het huis op verschillende niveaus scheiden, terwijl ze ervoor zorgden dat het huis warm en uitnodigend was.

[Afbeeldingsbron:Edoardo Campanale voor Gizmag]

Ze ontwierpen de groene gezinswoning met twee slaapkamers aan de 108 vierkante meter site in een ontwerp dat modern is en dat zich uitstrekt over drie niveaus. Het ontwerp is voorzien van kamerhoge glazen ramen en in totaal breidt het pand zich uit 220 vierkante meter met 30 vierkante meter van binnenplaatsen die zijn omsloten en aangelegd.

[Afbeeldingsbron:Edoardo Campanale voor Gizmag]

De ontwerpers zeiden: "We waren beperkt tot het bouwen van maximaal twee verdiepingen uit de grond, dus we hebben een woongedeelte in de kelder toegevoegdWe werden aan drie kanten omringd door onze vier buren, dus creëerden we ons eigen geïnternaliseerde ontwerp met de nadruk op interne binnenplaatsen. Het natuurlijke licht was moeilijk door de drie niveaus te leiden, dus gebruikten we binnenplaatsen en dakramen om ons te helpen."

[Afbeeldingsbron:Edoardo Campanale voor Gizmag]

Ze maakten gebruik van perspex op de begane grond van het huis en dit hielp bij het verlichten van de kelderverdiepingen en bij het verlichten van de bamboeplant. Dit loopt door naar de binnenplaats op de begane grond en combineert de twee niveaus. De plafonds zijn ontworpen met gekalkt hoepel grenen hout, samen met tallowwood dat werd gerecycled. Dit laatste werd gebruikt voor de binnenvloeren samen met de bekleding aan de buitenkant, de trappen en de ramen. Het huis is ontworpen met een duurzaam gasgestookt hydraulisch verwarmingssysteem en een interieur met een hoge thermische massa.

[Afbeeldingsbron:Edoardo Campanale voor Gizmag]

De architecten zeiden dat "Werken met kleine ruimtes beperkt u, maar zorgt ervoor dat u harder werkt om met oplossingen te komen. Je duwt altijd de envelop. Inventiviteit staat voorop en het maximaliseren van de mogelijkheid."

[Afbeeldingsbron:Edoardo Campanale voor Gizmag]

Een van de meest indrukwekkende dingen over het interieurontwerp van het huis is de zwevende betonnen keuken. Er zijn ook kasten verborgen, evenals bedden die naar beneden kunnen worden getrokken en binnenhoekdeuren die kunnen worden geschoven om uit te komen op zones buiten het huis. De slaapkamers hebben een eigen badkamer en de slaapkamer is hiervan gescheiden via een metalen gordijn. Elk van de slaapkamers is zo ontworpen dat ze van elkaar worden gescheiden door een bamboetuin in het huis.

[Afbeeldingsbron:Edoardo Campanale voor Gizmag]

[Afbeeldingsbron:Edoardo Campanale voor Gizmag]

Het prachtige kleine maar nogal verrassend ruime huis kostte ongeveer AUD $ 1 miljoen om te voltooien.


Bekijk de video: Lezing Rosa van Gool: Van wie is Alexander de Grote? (Juli- 2021).