Ontwerp

Photon Space glazen huis is als leven in een kas

Photon Space glazen huis is als leven in een kas

Een nieuw type huis met de naam The Photon Space wil een meer natuurlijke benadering bieden als het gaat om het veranderen van de stemming en het slaappatroon van mensen, ook wel bekend als Circadiaanse ritmes. Het gebouw staat volledig in contrast met glazen panelen en het is alsof je in een grote kas woont.

[Afbeeldingsbron: Het Photon-project]

Het gebruik van glas is niets nieuws, omdat mensen hierdoor optimaal kunnen profiteren van het omringende uitzicht. Dit staat absoluut bovenaan de lijst van de Photon Space, aangezien de uitzichten ronduit spectaculair zijn; Dit hangt natuurlijk af van waar het huis zich bevond. Het belangrijkste doel van het glazen huis is om degenen die erin wonen bloot te stellen aan het natuurlijke ritme van dag en nacht. Dit zou een gevoel van welzijn en een betere gezondheid bevorderen.

[Afbeeldingsbron: Het Photon-project]

De circadiaanse ritmes zijn de ingebouwde patronen van slaperigheid en waakzaamheid die iedereen doormaakt gedurende een 24 uur. Dit wordt vaak de lichaamsklok genoemd, die is verzorgd door de blootstelling aan daglicht. Mensen zijn geëvolueerd naast de opkomende zon en de ondergaande zon, opstaan ​​als de zon opkomt en naar bed gaan als de zon ondergaat.

[Afbeeldingsbron: Het Photon-project]

Ons lichaam kan echter niet synchroon lopen, misschien door late werkuren, stress of depressie en weinig energie. De Photon Space is ontworpen als onderdeel van een veel groter project dat de verbinding tussen iemands gezondheid en daglicht onderzoekt.

Professor Russell Foster van de Oxford University leidt het project en het omvat een nieuw type niet-visuele fotoreceptor. Er wordt onderzoek gedaan naar de positieve effecten van blootstelling aan daglicht. 300 mensen zullen deelnemen aan het onderzoek en zij zullen in de Photon Space voor wonen drie weken tegelijk, waarbij het experiment duurt vier jaar.

[Afbeeldingsbron: Het Photon-project]

Veel voordelen van blootstelling aan daglicht zijn al bekend en de Photon Space is ontworpen om de maximale hoeveelheid daglicht te bieden, wat hopelijk de gezondheid zal verbeteren en het geluk van degenen die in het glazen huis wonen. Het huis is 45 vierkante meter en is gemaakt van een stalen frame en glazen panelen, net als de traditionele kas. Het glas dat op de Photon Space wordt gebruikt, is echter een stuk complexer dan in een kas.

[Afbeeldingsbron: Het Photon-project]

Het glas heeft een zeer hoge isolatieprestatie en de Photon Space is het hele jaar door bewoonbaar en heeft weinig koeling of verwarming nodig. Het glas blokkeert rond 63% van zonnestraling, 99.9% van schadelijke ultraviolette stralen en tot 85% van de externe geluiden. Het is ook uitgerust met elektrochroomtechnologie, waardoor het glas ondoorzichtig kan worden door simpelweg een gebaar, afstandsbediening of smartphone te gebruiken.

[Afbeeldingsbron: Het Photon-project]

De Photon Space kan in slechts vier weken worden gebouwd en dankzij het eenvoudige ontwerp kan hij op een aantal ongebruikelijke en kleine plaatsen worden geïnstalleerd. Het kan bijvoorbeeld op een hoog dak of op rotsachtig terrein worden geplaatst. Het huis biedt een tweepersoonsslaapkamer, een zitkamer en een modulaire badkamer en keuken.

[Afbeeldingsbron: Het Photon-project]

Het project werft fondsen zodat de ontwerpers de eerste Photo Space kunnen bouwen en met financiering kunnen ze het project de komende vijf jaar verder ontwikkelen. Als u uw eigen Photon Space wilt bestellen, kunt u dat echter doen, het prijskaartje begint bij £210,000. De ruimte kan in slechts drie maanden worden opgeleverd en gebouwd.


Bekijk de video: How Far Can We Go? Limits of Humanity. (Juli- 2021).