Architectuur

Tiny house heeft een aanbouw er volledig omheen gebouwd

Tiny house heeft een aanbouw er volledig omheen gebouwd

Als het gezin hun huis ontgroeit, verhuizen ze meestal naar een groter huis of laten ze een aanbouw van het huis bouwen om het groter te maken. Een huiseigenaar in Oostenrijk bevestigde echter niet aan de norm, omdat ze ervoor kozen om hun huis uit te breiden, maar een nieuwe buitenkant rond hun bestaande huis lieten bouwen. Het oorspronkelijke tiny house Haus Hohlen is dus onderdeel geworden van het interieur van het nieuwe huis.

[Afbeeldingsbron: Jochen Specht]

Haus Hohlen is te vinden in Dornbirn, Oostenrijk, en is gebouwd 1961. Op dit moment was het gewoon 85 vierkante meter en in 2012 werd het te klein voor de bewoners. Ze wilden het huis niet verlaten maar waar nodig uitgebreide uitbreidingen, dus kwamen ze met een plan om het te renoveren en uit te breiden.

Behalve het metselwerk van het huis was er niet veel het bewaren waard. In plaats van het te slopen, kozen ze ervoor om het te ontdoen en alle ongewenste armaturen weg te halen. Hierdoor bleef de oorspronkelijke structuur op zijn plaats om te worden overspoeld door een nieuwe buitenkant, maar de oorspronkelijke structuur kon nog steeds worden herkend, hoewel sommige kenmerken ervan elders in het nieuwe huis moesten worden geplaatst. Een voorbeeld hiervan is dat sommige ramen van het tiny house nu doorgangen zijn geworden, doorgang en nis voor een bassin.

[Afbeeldingsbron: Jochen Specht]

De gloednieuwe uitbouw aan de buitenkant is gemaakt van lichtgewicht hout en dit werd gebruikt om optimaal te profiteren van het potentieel voor prefabricage, wat een snelle constructie mogelijk maakt. Door materialen te gebruiken die milieuvriendelijk zijn, helpt dit bij de temperatuur in huis. Het nieuwe huis werd uitgebreid met 4 meter aan het uiteinde van de gevel samen met 1,5 meter aan de zijkanten van het huis. Het dak is recht over het bestaande heen gebouwd.

[Afbeeldingsbron: Jochen Specht]

De architect achter het huis legde het project uit door te zeggen: "We gebruikten de tegels van het oude huis en mengden ze met nieuweDit is een traditionele techniek wanneer stallen of andere gebouwen worden uitgebreid."

[Afbeeldingsbron: Jochen Specht]

Bij het ontwerp van de nieuwe woning zijn veel nieuwe ramen meegenomen en dit was zodat de bewoners optimaal konden profiteren van het mooie uitzicht. De ontwerpers hebben ook verbeteringen aangebracht aan de isolatie, samen met het verwarmingssysteem. De ramen zijn allemaal behandeld met nieuwe dubbele beglazing en het olieverwarmingssysteem is vervangen door een nieuwe warmtepomp met aardwarmtesondes. In het nieuwe huis werd ook extra vloerverwarming geïnstalleerd en werd schuimglasisolatie gebruikt om al die warmte binnen te houden. Al deze inspanningen leidden ertoe dat de verwarmingsenergie van het Haus Hohlen tot net 45 kWh / m2 per jaar.

[Afbeeldingsbron: Jochen Specht]


Bekijk de video: Husband and Wife Team Built This Beautiful Tiny House (Juli- 2021).