Architectuur

The Gate Residence zal ecologische duurzaamheid bevorderen

The Gate Residence zal ecologische duurzaamheid bevorderen

Veel gebouwen die tegenwoordig worden gebouwd, maken gebruik van technologie die de impact op het milieu minimaliseert. Eén gebouw van de toekomst, de Gate Residence in Egypte, zal de zaken echter naar een heel nieuw niveau tillen. Het gebouw krijgt zonnepanelen, zonneboilers, windvangers, geothermische koeling en windturbines.

[Afbeeldingsbron: Vincent Callebaut Architectures]

The Gate Residence is het idee van Vincent Callebaut Architectures en ze hebben zich eerder gericht op ecologische duurzaamheid met het Dragonfly-concept en de Agora Garden. Ze zijn van plan om veel van dezelfde technologie te gebruiken met de Gate Residence, maar op een veel grotere schaal.

[Afbeeldingsbron: Vincent Callebaut Architectures]

Het wordt een complex voor gemengd gebruik, een combinatie van woon-, commerciële en winkelruimtes. Het gebouw zal meer dan 9 verdiepingen herbergen 1.000 appartementen. VCA zei dat een van de belangrijkste doelstellingen van het ontwerp van het gebouw was om het bewustzijn van duurzame groene architectuur te vergroten.

Het gebouw is ontworpen met bioklimatologische regels als centraal punt en omvat een zonnecyclus samen met endemische plantensoorten en rekening houdend met de heersende windrichtingen. Het project maakt gebruik van Passivhaus-principes samen met hernieuwbare energietechnologie en deze zullen helpen om de hoeveelheid energie die wordt gebruikt te verminderen met 50%.

[Afbeeldingsbron: Vincent Callebaut Architectures]

Een van de kenmerken die hierbij worden ingezet zijn windvangers en deze zijn niet te verwarren met windturbines, die ook in het ontwerp van het gebouw zullen voorkomen. Het idee achter de windvangers is dat ze de luchtstroom van buitenaf naar het passieve koelsysteem van het gebouw sturen.

Het gebouw is zo ontworpen dat de temperatuur wordt gereguleerd door gebruik te maken van de natuurlijke omgeving. Lucht gaat door de leidingen die onder de grond zijn begraven en komt vervolgens in het koelsysteem, waardoor het gebouw koel blijft in de zomer en warm in de winter.

[Afbeeldingsbron: Vincent Callebaut Architectures]

Het water dat in de woning wordt gebruikt, wordt voor een deel met zonne-energie verwarmd. Het water wordt opgevangen in buizen op het dak die worden verwarmd door de zon. Op het dak worden fotovoltaïsche panelen geplaatst om elektriciteit op te wekken en dit zal worden gebruikt om het gebouw van stroom te voorzien. Een andere manier om elektriciteit op te wekken is het gebruik van windturbines met verticale as.

[Afbeeldingsbron: Vincent Callebaut Architectures]

The Gate Residence krijgt een tuin op het dak en deze zal worden gebruikt om verse producten te verbouwen en een plek te zijn voor mensen om te sporten en elkaar te ontmoeten. De binnentemperatuur van het gebouw wordt laag gehouden dankzij de groene wanden, wat ook esthetisch aantrekkelijk is. De bewoners krijgen veel domotica-opties en deze helpen hen om het energieverbruik tot een minimum te beperken. Ze zullen ventilatie, verlichting en temperatuur kunnen regelen.

[Afbeeldingsbron: Vincent Callebaut Architectures]

De bouw van de Gate Residence zou in maart 2015 moeten starten en als alles volgens plan verloopt, zal deze in 2019 voltooid zijn.

[Afbeeldingsbron: Vincent Callebaut Architectures]


Bekijk de video: Naar een duurzame toekomst voor Groningen (Augustus 2021).