Ontwerp

Kleurveranderende illustraties van parkeergarages veranderen naarmate je er omheen beweegt

Kleurveranderende illustraties van parkeergarages veranderen naarmate je er omheen beweegt

Kunstwerken op grote schaal zijn erg populair geworden en Rob Ley is een van de laatsten die op de kar springen met zijn enorme parkeergevel die van kleur verandert afhankelijk van waar de persoon naar kijkt. Kortom, de van kleur veranderende parkeerplaats kan veranderen als u er omheen rijdt.

[Afbeeldingsbron: Urbana]

Ley bezit zijn eigen architectuur- en ontwerpstudio Urbana, die hij in 2002 oprichtte en hij maakt kunstwerken en sculpturen voor openbare ruimtes en gebouwen. Hij voltooide onlangs zijn installatie van mei tot september die zich aan de zijkant van de parkeergarage met meerdere verdiepingen in het Indianapolis Eskenazi Hospital bevindt.

[Afbeeldingsbron: Urbana]

Zijn bedrijf kreeg de opdracht om het kunstwerk te ontwerpen en vervolgens te installeren en in totaal te gebruiken 7,000 panelen van metaal die onder verschillende hoeken zijn geplaatst en die aan elk van hun zijden met een andere kleur zijn geverfd. Wanneer de kijker van het ene uiteinde naar het andere van de parkeerplaats loopt, verandert de muur van kleur van diep goudgeel naar diepblauw en weer terug als je de andere kant op loopt. De hele parkeermuur verandert van kleur.

[Afbeeldingsbron: Urbana]

"We ontwikkelden het concept, dat aanvankelijk begon als een idee dat voortkwam uit actieve camouflagetechnieken, en vervolgens de ontwerptekeningen doorwerkte,"Ley legt uit."Camouflage was aanvankelijk conceptueel interessant voor mij, omdat het hoofddoel van de gevel was om een ​​intens visueel scherm te bieden voor wat anders een gewone parkeerstructuur is. Naarmate het project vorderde, evolueerde de interesse in camouflage naar een benadering die een zeer groot dynamisch, interactief element voor de stad zou creëren.."

De ontwerper wilde het kunstwerk maken zonder daadwerkelijk bewegende delen om onderhoudsproblemen te voorkomen. Hij ontwierp het project op basis van het feit dat mensen langs de structuur zouden bewegen, hetzij door te lopen of met de auto.

"We hebben ongeveer zes maanden aan het ontwerp gewerkt en fysieke mock-ups gebouwd in onze studio," hij zegt. "Zoals je je misschien kunt voorstellen, werd software enorm belangrijk, en we moesten zelfs zelf software schrijven om ons te helpen het uiteindelijke effect te creëren."

[Afbeeldingsbron: Urbana]

Hij maakte 18 verschillende panelen die in grootte en hoek varieerden, variërend van 300 x 600 mm tot 300 x 100 mm. De panelen die naar het westen waren gericht, werden geverfd met diepblauw en die panelen die naar het oosten waren gericht, kregen een coating van goudgeel. Wanneer ze vanuit verschillende hoeken worden bekeken, wekken ze de illusie dat ze verschillende tinten hebben; dit effect is te danken aan het perifere zicht van de persoon die ernaar kijkt.

[Afbeeldingsbron: Urbana]

De kunstwerkinstallatie meet in totaal 18,5 meter bij 75 meter en hoewel het voornamelijk werd gebruikt als kunstwerk op grote schaal, fungeert het als een scherm voor de parkeerplaats en verbergt het de vangrails, betonnen balken en kolommen.


Bekijk de video: step - aquarel illustratie (Juli- 2021).