Architectuur

Zie het ijsveld in Canadese Rockies vanaf Glacier Skywalk met glazen bodem

Zie het ijsveld in Canadese Rockies vanaf Glacier Skywalk met glazen bodem

Toen de originele ontwerpen voor de Glacier Skywalk in 2011 werden onthuld, werden ze toegejuicht en won de titel op het World Architecture Festival in de Future Projects Category Award. Nu het project eindelijk is afgerond, is het geworden een prachtig observatiedek met glazen bodem dat een aantal van de meest spectaculaire uitzichten biedt over het Columbia Ice-veld in de Canadese Rockies.

[Afbeeldingsbron: Brewster]

De Glacier Skywalk bestaat uit een indrukwekkend gratis kijkgebied samen met loopbrug langs de rand van de klif en een observatiebureau, met een loopbrug die heeft gebogen glas op de vloer en dat 918 voet hoog boven de Sunwapta-vallei is opgehangen in de Canadese Rockies. Het project werd uitgevoerd door het ingenieursbureau Read Jones Christofferson samen met Sturgess Architecture en het bouwteam PCL Construction Management.

[Afbeeldingsbron: Brewster]

Lees Jones Christofferson zei "We wilden de grenzen van het geboden gevoel van blootstelling verleggen en besloten al snel dat de beste manier om dit te benaderen zou zijn om een ​​wandelgebied met glazen vloer te bouwen. We willen dat mensen het gevoel krijgen dat ze in de lucht zweven boven de Sunwapta Valley-vloer."Ze hebben dit zeker bereikt, dankzij de glazen vloer die veel mensen doen een gevoel van gevaar hebben als ze hoog boven de grond lopen.

[Afbeeldingsbron: Brewster]

Christofferson zei verder dat "Bij het ontwikkelen van ons ontwerp hebben we zorgvuldig overwogen wat de impact van de site voor bezoekers zou maximaliseren met respect voor het milieu."

Net als bij de Grand Canyon Skywalk wilde het team van ingenieurs dat hun ontwerp een gebogen uiterlijk kreeg om bezoekers het beste uitzicht te bieden, samen met een ervaring die opwindend is.

[Afbeeldingsbron: Brewster]

Het ontwerp wordt geleverd met een ingewikkeld kabelophangsysteem dat helpt om de steunen te camoufleren. Het team van ontwerpers moest materialen en hun constructiemethoden zorgvuldig kiezen om rekening te houden met de plaatselijke beperkingen van de site en ervoor te zorgen dat de structuur opging in de natuurlijke omgeving. Tegelijkertijd moest ook rekening worden gehouden met onderhoudseisen en duurzaamheid.

[Afbeeldingsbron: Brewster]

Dankzij het enorme volume van de constructie is gekozen voor weervast staal omdat het duurzaam is en weinig onderhoud vereist. Tegelijkertijd ging het op in het rotsachtige landschap. De de kosten van de Glacier Skywalk bedroegen ongeveer $ 19 miljoen dollar.

De Skywalk geeft mensen een verbinding met de natuurlijke omgeving van het park, dit was een van de hoofddoelen van het bedrijf dat het platform bouwde en hen een manier biedt om verbinding te maken op een manier die ze nog nooit eerder hadden gedaan. In staat zijn om door de glazen vloer naar beneden te kijken, biedt niet alleen een uniek uitzicht dat geweldig is, maar geeft ook het gevoel één te zijn met de natuur.


Bekijk de video: Glass-floored Glacier Skywalk changed my life. Jasper National Park, Canadian Rockies, Alberta (Augustus 2021).