Architectuur

Hangend hotel voor bergbeklimmers

Hangend hotel voor bergbeklimmers

Het hangende hotelconcept van dr. Margot Krasojevic is ontworpen met bergbeklimmers in gedachten en als je eenmaal naar het futuristische hotel in de flank van een berg bent geklommen, kun je uitkijken naar een aanpasbare rustruimte. Het hotel is ontworpen voor het Holden Manz Wine Estate Cape Town in Massif de L'Esterel in het zuiden van Frankrijk.

[Afbeeldingsbron:Dr. Margot Krasojevic]

De hotelcamping is ingebed in de granieten rots met boorgatfundaties, die in de rots zijn geïnjecteerd. Platforms aan de buitenkant zorgen voor extra klimoppervlakken en zijn uitstekende rustplaatsen wanneer klimmers naar de ingang van het hotel komen.

Het hangende hotel bestaat uit een reeks platforms en pods, waarbij het grootste deel van de primaire structuur en binnenpods is gemaakt van stalen horizontale palen, samen met kolommen en secties van stalen frame. De secundaire structuur bestaat uit een houten loopbrug die de structuur ondersteunt, waardoor een vloeiende geometrie over het oppervlak ontstaat.

De scheidingswanden voor de pods zijn gemaakt van gelamineerde multiplex lambrisering en een polymeer omhulsel versterkt met koolstofvezel. De gehele structuur van het hangende hotel is vervolgens afgewerkt met verf op elastische pleister. Het hangende hotel lijkt zich vast te klampen aan de zijkant van de rots als iets uit een buitenaardse film.

[Afbeeldingsbron: ]

Een van de belangrijkste onderdelen van het materiaal dat bij de constructie van het hotel wordt gebruikt, is een holografisch samengesteld glas- en prismajaloeziesysteem dat het uiterlijk verandert samen met het gevoel van de binnenkant van het hotel. Het doet dit door het lichtniveau binnen te veranderen, de hoeveelheid verblinding te verminderen en een glinstering van gekleurde lichteffecten op de muren binnen te produceren.

Daarnaast helpt het glas klimmers te beschermen tegen de schadelijke UVB-stralen van de zon. Het helpt ook om een ​​surrealistisch gevoel te geven, waardoor klimmers die moe zijn van hun klim, zich kunnen distantiëren van de werkelijkheid en zo rust en herstel bevorderen.

Het kan ook 'klimmers afstemmen' op de realiteit van de omgeving door een hyperbewustzijn te creëren over de nuances van licht waar onze visie misschien niet aan gewend is., ”Legt de ontwerper uit.

[Afbeeldingsbron: ]

De filters in het hangende hotel kunnen worden verwijderd en hierdoor kunnen de pods worden gechoreografeerd zodat ze het gewenste effect hebben. De lamellen waarop de filters zijn bevestigd, wikkelen zich rond de pods waardoor het zonweringssysteem het zonlicht kan dimmen. De filters kunnen worden aangepast om illusies en luchtspiegelingen teweeg te brengen, die uit de ware omgeving komen.

Ze veranderen van kleur samen met de relatie tussen de weergaven. De pods zijn ontworpen om half gebouwd te zijn, samen met een halve uitgraving in de rots en als zodanig kunnen ze worden gezien als een verlengstuk van de rotswand. De zorgvuldig geplaatste constructie van vinger en vuist klemt samen met over de oppervlakken in de betonnen oppervlaktestructuur om een ​​klimoppervlak te creëren om toegang te krijgen tot de platforms.

[Afbeeldingsbron: ]

[Afbeeldingsbron: ]


Bekijk de video: Capsule Hotel on Cliff in Peru Attracts Visitors (Augustus 2021).